V-land

Produkter i världens bästa land

Vill du veta mer om hur det är att gigga?

Något som man börjar höra allt mer om, det är detta med att gigga eller att ta ett gigjobb. Men vad är det och hur funkar det? Att ta ett gigjobb kan liknas vid att ta ett konsultjobb. Det hos ett gigföretag eller konsultföretag. Ett sådant är GigStep, nya tidens rekryteringsbolag. Ett gig kan alltså liknas vid ett konsultuppdrag kan man säga. Man kan vara anställd som giggare eller köra frilans men hitta jobb via en plattform. Det kan vara ett sätt att ta steget från en vanlig anställning om det är så att du vill testa på att göra något helt annat än vad du gör nu.

Hur blir man en giggare?

Idag har det faktiskt ploppat upp en massa plattformar med gigjobb. En av de första var just GigStep. Till dem kan du vända dig om du vill  bli giggare eller testa på konsultuppdrag.

Kanske du redan nu har några specialkunskaper inom något? Då kan du frilansa via dem och få uppdrag på olika sätt, alltså olika gig. Sedan kan du även få korta eller långa uppdrag via dem, för att testa på olika yrken eller jobb. 

För att komma igång, så krävs det inte mycket. Det är bara att skapa en profil på en gig plattform, som till exempelvis GigStep. Sedan är det upp till dig på vilket sätt du tar ett gig. Om det är som frilansare eller som en konsult.

25 Apr 2022