V-land

Produkter i världens bästa land

Bra tips när du ska välja assistansbolag

Om du eller en anhörig har blivit beviljad och det har blivit dags att hitta ett bra assistansbolag, så finns det en del saker att fundera på. Det är inte alltid så lätt att hitta rätt. Det gäller att assistansen fungerar för just dig eller er!

Det första som är bra att kolla, det är storleken på assistansbolaget. Det så att de kan klara av detta med att ha att göra med försäkringskassan eller kommunerna när det gäller ersättningar och annat. Det bör vara ett stabilt bolag helt enkelt.

Sedan är det ju även bra att välja ett assistansbolag som har de rätta kunskaperna om den diagnos du eller din anhöriga har. Det så att ni kan få rätt sorts assistans.

Fler bra saker att fundera på

En annan sak som kan vara av intresse är att kolla hur assistansbolaget kommit till och i vilket syfte det drivs. Se även om det går att få reda på hur det är att jobba i detta assistansbolag. Om de assistenter som jobbar för dem trivs och har det bra.

Se även över hur det ser ut med den juridiska kompetensen i assistansbolaget. Det kan vara mycket viktigt när det handlar om ansökningsprocesser med mera.

Varningssignaler

Undvik assistansbolag som vill göra snabba avtal, som har allt för långa uppsägningstider samt har allt för stor personalomsättning. 

Anlita ett bra assistansbolag

Ett bra assistansbolag du kan lita på, det är Ekens Assistans. Du hittar dem på www.ekensassistans.se

20 Feb 2023