V-land

Produkter i världens bästa land

Utan bil i en vecka

Jag lånade ut min bil till en familjemedlem. Det är ju klart att man gör det när behovet uppstår, eller hur? Men ja, så hände det där man inte tror kommer hända - lillsyrran kraschade rakt in i en lyktstolpe. Man orkar inte ens blir arg, känner jag. Så bilen fick åka till doktorn och på bilverkstaden sa de att det kommer ta en vecka innan de är klara. Eftersom det ändå var dags för bilservice så fixar de den biten också.

Vardagen styrs plötsligt av tidtabeller

Så himla surt att vara utan bil och tvingas anpassa sig efter buss och tåg. Inget jag är särskilt stort fan av, även om jag såklart vet att det är bättre för miljön och sådär. Jag trivs bästa när jag kan ta mig fram utan att vara beroende av någon annan. Jag dammade av min gamla cykel faktiskt, för att åtminstone kunna ta mig fram fort när jag ska någonstans någorlunda nära. I slutänden gör det mig säkert gott att leva en vecka utan bil, men jag kommer också att uppskatta min bil mer än någonsin när jag väl får den tillbaka. 

Jag hoppas att de gör ett bra jobb med den, så att den inte får några bestående men efter olyckan. Jag brukar lämna in bilen till Supreme och hittills har all service där varit strålande, så jag är inte orolig. Också tur att jag har en bra bilförsäkring, annars hade det blivit dyrt för lillsyrran...

5 Nov 2020