V-land

Produkter i världens bästa land

Största skidanläggningen

Idag vänder vi oss till dig som gillar pudersnö under skidorna; en skarp sol som gnistrar över snöklädda backar; den friska luften när vintern är som bäst; knastrande eld i brasan efter en lång dag i skidspåren. Vi vänder oss till dig som gillar att åka skidor (eller annan vintersport) och funderar över vilken destination årets skidresa bör gå till.

Brett utbud 

I Sverige finns ett gediget utbud av skidanläggningar. Vissa små och andra stora; vissa bra och andra dåliga; vissa endast till för proffsåkare och andra som kan tillgodose alla tänkbara skidåkares behov. Romme-Alpin är en skidort med något för alla. Det är en av Sveriges största skidanläggningar - den största utanför fjällen - och lockar glada vintersportsentusiaster från hela landet. Utbudet av backar är rikt och naturnen är storslagen, det finns inte särskilt mycket att klaga på här - förutom möjligtvis att man inte är den enda som kommit för att njuta av allt det härliga, men det säger väl sig självt egentligen. En annan stor fördel med Romme är närheten då det ligger bra till hands för en ganska stor del av befolkningen.

Lika bra som Alperna?

Annars är ju Åre och Sälen klassiker, och Trysil är älskat av många. Säkert är att man inte måste ta sig till Alperna för att komma åt skidåkning i världsklass. Sverige är världens bästa land ur många hänseenden, även när det gäller vintersport.

Var brukar du åka på skidsemester? Har du en favoritplats som du återvänder till år efter år, eller gillar du att testa nya platser?

20 Sep 2016