V-land

Produkter i världens bästa land

Säkra utbildningar är bra

Om du tittar på bilden, så ser du två bergsklättrare. Som bergsklättrare är man mån om sin säkerhet och en van klättrare skulle inte drömma om att klättra utan skydd i form av sele och liknande. Samma sak ska du, som jobbar på höga höjder tänka. Jobbar man på tak, eller i ställningar av olika slag, så gäller det att tänka säkert. För att veta vad som gäller, så är det bra att gå en fallskyddsutbildning. Med en fallskyddsutbildning får man lära sig hur man tänker säkert och hur man gör för att minimera riskerna att man faller på jobbet.

Tänk säkert vid lyft

Inom andra yrken är det minst lika viktigt att tänka säkert. Jobbar du med lyftkranar eller liknande och så, så är det bra att gå en säkra lyft utbildning. Det är bra för både dig och dina arbetskamrater. Ävne här får du lära dig att minimera risker.

Tänk alltid säkert

Även du som inte jobbar med något av det ovan, bör tänka på din säkerhet utifrån det yrke du har. Även i vardagen och på fritiden är det bra att tänka säkert, om du ska måla huset, klättra i berg, vandra på bergsstigar med mera. Se därför alltid till att kolla upp vad som gäller och vad det finns för olika sorters skydd eller selar eller vad det är du kan tänkas behöva för att utföra det du ska göra på ett säkert sätt.

21 Mar 2018