V-land

Produkter i världens bästa land

Lek i naturen

Något av den bästa lekplatsen för barn, det är att vara utomhus, i naturen. Det är inte fel om ni bor nära skogen eller nära annan natur. Där finns det mycket för barnen att upptäcka. Dock är det inte alla förunnat att ha det så. Bor man i stan, så kanske det finns ett grönområde elller en park av något slag, om man har tur. Dock har det börjat dyka upp allt fler naturlekplatser. En naturlekplats är oftast i form av vattenlekpark, läs mer här. I en sådan lekpark kan barnen leka med vatten på olika sätt.

Kul saker att göra ute

Att leka ute är bra för barnen, då de behöver röra på sig och få frisk luft. Det är allt för många barn som sitter inne framför någon form av skärm. Det kan vara bra att locka ut dina barn genom att hitta på skoj saker med dem. Det kan vara att skapa en spännande skattjakt till exempel. En annan skoj sak att göra, det är att göra en naturruta. Sätt upp snöre eller rep runt ett visst ormråde. Sedan kan ni gå dit då och då för att studera vad som finns i rutan, vad som händer med olika växter, djur och kryp under årstidernas gång. 

Utelek går så klart även bra att göra i trädgården eller att besökka en vanlig lekplats tillsammans med dina barn. Det brukar också vara något som uppskattas.

26 Nov 2021