V-land

Produkter i världens bästa land

Lär dig fickparkera

Har du koll på hur du på allra bäst sätt fickparkerar? Ofta är just fickparkering en av de svåraste parkeringarna man kan göra, om man inte vet hur man ska gå tillväga. Det är den parkeringen som många även nojade vid när de körde upp. Det är inte så svårt att göra en fickparkering, det gäller bara att ha koll på en del saker. För att förenkla det hela går det att köpa en backkamera, för full sikt. Men det går bra utan en också. Först ska du hitta bra ställe att parkera på. Du måste försäkra dig om att du verkligen har nog med utrymme att parkera på den valda platsen. Parkeringsfickan bör vara minst 1,5 gånger längre än din bil. Lägg dig brevid bilen du ska  backa in bakom. Sedan kolla att kusten är klar. Sedan kan du följa guiden nedan.

Guide till fickparkering

Se till att backa så du är jämte den bil du ska backa in bakom. Se till att den bilens vänstra bakdel syns genom ditt bakre sidofönster. Backa långsamt och kolla i i vänster sidospegel medan du backar. Du ska backa fram tolls att du ser en bakomvarande bilens bägge framlysen i den vänstra sidospegeln. När du gör detta så rätar du upp ratten - nu kommer du backa in i fickan i en perfekt diagonal vinkel. Du ska sedan fortsätta så att du kan smyga in bakom den framförvarande bilen. Du kan börja svänga vänster när din högra sidospegel är i en rak linje med de andra två bilarnas vänstra sidospeglar.

Sväng  sedan vänster fullt ut för att vrida in framänden och fortsätt backa väldigt långsamt. Du bör nu komma in perfekt i parkeringsfickan om du gjort allt rätt. Vid behov kan du finjustera din position.

Om du ofta är ute och åker bil är det bra att kunna parkera på olika sätt. Investera även i en bilskärm för barnen. Med bilskärmar kan de se på film medan du kör. 

16 Jan 2020