V-land

Produkter i världens bästa land

Byt dina fönster

Är det så att dina fönster är gamla och de läcker ut värme? Då kan det bra att byta ut dem till nya. En bra fönstertillverkare är Fönsterfabriken, läs mer om våra fönster, står det på deras sida. De har bland annat PVC fönster, som är ett bra val.

PVC ären slags plast kan man säga. Den uppfanns under 1900-talets början och den består av en förening av klor och eten. Som fönster dök de upp på 1950-talet då de 1954 började tillverkas av ett företag i Tyskland. Materialet används dock inom en massa andra saker med.

Vad för fönster behöver du?

När du ska hitta rätt fönster är det bra att utgå från ditt hus, hur det ser ut. Är det ett modernt hus så behöver du moderna fönster. Är det ett äldre hus är det bra att hitta fönster som passar den stilen. Fundera även på om de ska gå att öppna och åt vilket håll.

En annan sak att kolla är vad de har för märkning och värden. Ofta så har fönster idag märkningar som U, LT eller G. Fönster kommer med  en certifiering med energimärkningen EQ Fönster. Det är en varudeklaration för fönstrets energiprestanda. Det gör att du kan utläsa vad fönstet har i U-värde, LT-värde, lufttäthet och G-värde.

Dessa värden ger dig vad fönstren har för värden inom värmemotstånd, dagsljustransmittans, hur lufttätt det är samt vad det har för solenergitransmittans.

För att hitta rätt fönster för dig, kolla gärna in de fönster som finns hos Fönsterfabriken.

16 Jul 2021